ЦСКА намали дълга с още 6 млн. лв.

ЦСКА намали дълга с още 6 млн. лв. | StandartNews.com

"Червените" уредиха украинец за 6500 лв. на месец

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов демонстрира добро настроение след днешното заседание на УС на клуба. Той разкри, че няма да има промяна за втората кампания по продажбата на акции. Цената на една акция остава 3 лева.

"Уточнихме вече детайлите по продажбата на акции. "Елана" отново ще бъде посредник в сделката. Тя ще има правото да сключи сделки с банките, които ще отговарят за продажбата на акции", разясни Томов. Силният човек в Борисовата градина добави още: "Сектор "Г" се финансира изцяло от клуба. Отдъхнахме си малко след продажбата на Чочев и бъдещата такава на Мболи. В началото на другата седмица ще публикуваме всички задължения, които сме изплатили по мониторинга. Имало е играчи, които за четири мача са получили шестцифрени суми. Намалили сме в пъти дълговете на онези предишните собственици".

Всъщност оказва се тандемът Александър Томов-Александър Тодоров е намалил дълговете на ЦСКА с над 6 милиона лева, съобщава "Livesport.bg" Точната цифра е 6 201 000 лв., от дълг в размер на 35 124 000 лв. към края на 2012 година - до 28 923 000 лв. Това сочи годишният финансов отчет за 2013 година. Естествено, пасивите на "армейците" продължават да са умопомрачителни - 28 923 млн. лв.

Управниците в Борисовата градина са погасявали задължения и през 2014 година. Изразходваните средства пък възлизат на над 2 милиона лева.

Междувременно ЦСКА подписа с украинеца Причиненко договор за 1 година. Халфът, който има и немски паспорт, ще получава по 6500 лева на месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай