Понеделник,

Томас Бах:Олимпиадата ще е това лято

От: Пламен Вълков -
154
Томас Бах:Олимпиадата ще е това лято
A
A
A

Летните олимпийски игри в Токио, които бяха отложени с година ще се проведат това лято. Няма план „Б“, заяви в интервю президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. 

"Към този момент няма никаква причина да вярваме, че Олимпийските игри в Токио няма да бъдат открита на 23 юли. Точно заради това няма план „Б“ и сме напълно отдадени да проведем тези Игри безопасно и успешно", каза той за Kyodo News.

При малко над шест месеца до старта на отложените Игри, съмненията относно провеждането на големия международен форум продължават предвид глобалната ситуация с пандемията. Организаторите в Токио са изготвили редица безопасни мерки, които ще позволят провеждането на Олимпийските игри, дори ако пандемията не е под контрол, и без ваксинация.

Но обществената подкрепа в Япония е малка, като около 80% от анкетираните в последните седмици са по-скоро „за“ ново отлагане или отмяна на Олимпиадата.

Главният изпълнителен директор на Токио 2020 Тоширо Муто заяви за АФП тази седмица, че организаторите са непреклонни в отдадеността си проведат Игрите това лято и че отмяна не е обсъждана. Но той призна, че не може да гарантира пълни трибуни, или да отхвърли възможността за Олимпиада без зрители.

Решение относно това дали ще има чуждестранни фенове на стадионите или колко зрители ще бъдат допуснати до трибуните се очаква тази пролет. Игрите трябва да отворят по план на 23 юли, като щафетното предаване на олимпийския огън ще стартира в края на март.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com