Тимът на Донков изхвърли "Карлсруе" за купата на Германия

Донков и бившия немски национал и настоящ спортен директор на "Ройтлинген" Маурицио Гаудиньо ликуват след победата над "Карлсруе"

Тимът на Донков изхвърли "Карлсруе" за купата на Германия | StandartNews.com

Воденият от Георги Донков отбор на "Ройтлинген" сътвори голямата сензация в първия кръг за купата на Германия по футбол. Петодивизионният тим елиминира с 3:1 известния отбор на "Карлсруе". В момента "Карлсруе" играе във втора бундеслига, като през миналия сезон игра плейоф за влизане в елита.

Попаденията за "Ройтлинген" вкара от дузпи Джузепе Рикарди (13, 33 и 90). Заради нарушения в наказателното поле предизвикали първата и третата дузпа от игра с червени картони бяха изгонени Мануел Гуйде и Яник Деем от гостите. Даниел Гордон от "Карлсруе" пък бе изгонен в 51-ата минута за груб фаул. Почетният гол за гостите вкара Денис Кемпе в 63-ата минута.

"Отличен мач, както за тима, така и за клуба и целия регион. Класирането ни за втория кръг за купата ни носи бонус от 280 000 евро, а също така ще сме и домаки в следващата фаза. Успехът ни бе напълно заслужен, което бе потвърдено и от треньора на "Карлсруе", коментира за агенция "Стандарт нюз" Донков. "Ройтлинген" ще стартира идната седмица с домакински мач участието си в пета бундеслига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай