Стойчо Стоев: Остава ни един сериозен мач

Стойчо Стоев: Остава ни един сериозен мач | StandartNews.com

Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев изрази мнението си след загубата с 0:1 от "Славия", като каза, че този мач не е имал същия заряд като този с "Лудогорец" в средата на седмицата за Купата на България. Стоев добави, че пред "сините" остава един изключително важен двубой - реваншът срещу разградчани.

"Днес дадохме почивка на Гаджев и Прохазка. Времето беше топло, изиграхме тежък мач, нормално е да има контраст с предишния. Общо взето при нас остава един изключително сериозен мач – визирам този с "Лудогорец". Затова има една група от 16-17 футболисти, за да си избират едни, които по-често играят в мачовете. Не знам до каква степен пречи контузията на Гикиевич, все още не може да пасне на стила с повече подавания и той да търси топката. Засега е типичният централен нападател, който чака чентрирания, затова по-трудно се напасва. Никога не съм си позволявал да коментирам съдиите", каза Стоев, цитиран от Гонг.

"Ако съм честен пред себе си, постоянството във втората шестица може и да не се получат нещата. Тези мачове ще ми дадат един по-обстоен поглед, за да видя през лятото кои могат да останат. Състоянието няма как да се промени до края на първенството това ще бъде. Тогава трябва да се стараят да бъдат професионалисти. В един момент в главите им да се прокрадва идеята къде ще продължат кариерата си. Самият мач нямаше такава стойност като този с "Лудогорец", каза още той.

"Не бих казал, че това е нещо нормално, но нещата опират до мач от втората шестица. В следващия мач ще играем на добър терен – нашия, тук как да се получат тези доста подавания, като топката си сменя 5 пъти траекторията. В един момент започвам да се питам защо изисквам това, но мен онзи футбол с дългите топки не ми харесва. Като я сбъркаш два-три пъти при изнасянето, започваш да мислиш как да я изпратиш по-далеч", коментира Стоев.

"Проблемът ни е, че добрите терени са главно в първата шестица. На повечето терени не може да се играе приятен футбол. Не е и за двата отбора. Единият отбор играе по един начин, това го притеснява. Ще е мъка на тези терени. Факт е, че сме във втората шестица, не ни е приятно, но не можем вече да го променим. За да има по-добро бъдеще, ще трябва отсега да има яснота. Не бива да сме песимисти, трябва да сме по-позитивно настроени. В България е трудно на всяко едно поприще, не само във футбола. Надявам се да се намерят хора, които да помогнат на клуба да се справим", допълни старши треньорът на "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай