Сряда,

Със сълзи на очи Ивет прие златния медал за България

От: Иво Иванов, сн. БОК, Костадин Андонов, StartPhoto -
313
Със сълзи на очи Ивет прие златния медал за България
A
A
A

Ивет Горанова преживя най-емоционалния момент в своя живот преди малко, когато се качи "на върха на света", на най-престижната спортна стълбичка, олимпийската. Тя спечели златен медал за България в каратето на игрите в Токио, побеждавайки съперничките си една по една, предаде БНТ.

Нашето прекрасно 21-годишно момиче взе своето отличие, окачи го на гърдите си, сложи ръка на сърцето си, а след това се наслади на химна на България. И въпреки че маската пречеше на лицето, цялата ни страна видя как пее „Мила Родино“ с пълно гърло. И със сълзи в очите!

„Не мога да опиша какво усетих, краката ми трепереха на стълбичката, неописуемо преживяване. Никой не може да го разбере. Толкова години и толкова лишения, най-накрая сме на върха“, сподели Ивет Горанова за националната телевизия.

Тя спечели олимпийска титла, след като триумфира в турнира по карате, категория кумите до 55 килограма. Това е първа олимпийска титла за България от 2008 година насам, когато Румяна Нейкова триумфира в гребането.

Във финала на надпреварата 21-годишната българска каратека победи Анжелика Терлюга с категоричен резултат - 5:1, а преди това една по една отстраняваше опонентките си по пътя към трофея. "Това беше най-голяма цел в моя живот и аз успях да я постигна", каза Ивет.

България вече има пет медала от Олимпийските игри в Токио - злато на Ивет Горанова, сребро на Антоанета Костадинова в спортната стрелба, два бронза за Тайбе Юсеин и Евелина Николова в борбата, както и сигурен медал за боксьорката Стойка Кръстева, която в събота ще се бие във финала на категория до 51 килограма.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com