Спортът залага на домашна трапеза за Нова Година

Спортът залага на домашна трапеза за Нова Година | StandartNews.com

Любо Ганев планира най-екзотичната екскурзия за празниците

Кризата в българския спорт явно се отрази и на празнуването. Елитните ни състезатели и треньори масово ще посрещнат 2015 година в домашна обстановка. Малцина хукват към хотели или воаяжи в чужбина. Най-широки пръсти за кой ли път ще покаже Любо Ганев, който е планирал уникално пътешествие до далечни острови. Ето кой как ще посрещне новата година.

Министърът избра Банско

В Банско ще бъде навръх Нова година министърът на спорта Красен Кралев. Политикът явно е фен на курорта. Кралев беше и на откриването на сезона в зимния курорт.

Феро ще гледа внуци

Последните две години са най-хубавите откъм празнуване на новогодишните празници за семейството на Ферарио Спасов. Треньорът на футболния "Монтана" и съпругата му Мариета вече посрещнаха двете си дъщери - Ива и Цветомила, който учат и живеят в Германия. По-голямата Ива има две деца - Фабиан на 2 г. и 10 мес. и Деа-Мария на 1 г. и 7 мес. За Нова година дядото и бабата ще гледат децата, а Ива и Цветомила ще купонясват на воля.

Христо Бонев води съпругата в Гърция

На Коледа винаги сме вкъщи. Идват синовете - Божидар и Радостин, с внуците, радостен е легендата на "Локо" (Пловдив). По-големият - Божидар, има едно момче - Христо, а Радостин две момичета - Ема и Юлия. За Нова година легендата Зума е планирал да заведе съпругата си Ема в Гърция. Още не е решил точно къде, но най-вероятно в Кавала, където смята да я изненада с хубава празнична вечеря.

Левскарка пее на Данчо Лечков

Ние сме скучна компания. И на Бъдни вечер, и на Нова година съм си в Сливен, започна вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. "Първо празнуваме в по-тесен семеен кръг, а след това с приятели. Традиционно се събираме в моя хотел. Има и участия. Тази година ще ни пее Ивена", уточни Лечков. Фолкаджийката е известна с пристрастията си към "Левски" и дори изпя песен в чест на отбора - "Син е шампионът".

Назарян чака гости от Армения и Гърция

Тази година легендарният борец чака гости от Армения и Гърция. Назарян ще бъде в София. "Не са борци, а приятели. Ще празнуваме вкъщи. Съпругата Инга и децата украсиха елхата, подготвили сме се", обясни треньорът.

Станилия излиза на площада

Най-добрата ни състезателка в кану-каяка Станилия Стаменова все още не е решила къде ще посрещне Нова година. "Със сигурност ще съм в София. Може би ще изляза на площада, не съм го правила досега. Нямам гадже, ще бъда с приятели", обяви седмата в класацията "Спортист на годината".

Спортистът на 2013 г. ще се облизва пред заек

На 1 януари борецът Иво Ангелов трябва да е в залата. "На втори пътувам за Германия и на следващия ден имам схватка от Бунселигата. Затова Нова година ще посрещна вкъщи със семейството и кумците", обясни спортист номер 1 за 2013 г. "По традиция на Нова година правя пълнен заек, но тази само ще се облизвам, е... мога да опитам малко, но ми предстои да свалям килограми. В Бундеслигата те мерят 45 минути преди мач, а не както на европейско и световно - предния ден", разясни перничанинът.

Футболен национал тренира на 1 януари

Националът Симеон Славчев си дойде за Коледа, но излетя на 27 декември обратно за Лисабон. "За 1 януари е обявена тренировка на "Спортинг". Предполагам, че ще празнувам със съотборниците си, сигурно ще спретнат някое парти. Аз съм с приятелката, не искам да разкривам името й. Ще се пише за нас като за Божинов и Алисия или други популярни двойки", аргументира се халфът.

Любо Ганев тръгва из Азия

Легендата във волейбола Любо Ганев е в София за празниците. "Ще посрещнем 2015 г. с купон, но още не знам къде", каза той. "На 4 януари тръгвам на почивка за 25 дни - първо в Банкок, после седмица на остров Пукет, още една в Ко Самуи (остров в Тайланд), накрая в Лангкави (Малайзия)", начерта маршрута си гигантът.

Петричев събира братовчедите

За пръв път от доста години насам изпълнителният шеф на "Лудогорец" Ангел Петричев ще събере навръх Нова година всичките си братовчеди. "7 са само първите. Около 30 на брой ще бъдем на купона", сподели той.

Мишо във Велинград, но без Пиронкова

Цвети и годеникът й Мишо обичат да отсядат във Велинград. Пловдивчанинът ще бъде там за празника. Но без прочутата тенисистка, която поема към Австралия за старта на сезона.

Аверите на Бербо с покана от Сандански

Треньорският щаб на "Банско" по традиция ще кара празника заедно. Александър Томаш, Тодор Кючуков и Косьо Мирчев обаче ще решават в последния момент къде да посрещнат 2015 г. Триото най-добри приятели на Митко Бербатов имат оферта от своя приятел Пепи Златинов да купонясва в Сандански, откъдето е халфът. Възможно е младите спецове да изберат и столично заведение.

Щабът на Стойчо отпрашва към Италия

Към Италия тръгва част от щаба на Стойчо Младенов. Синът му Стойчо-младши и Тошко Янчев ще празнуват заедно. Самият старши на ЦСКА, Анатоли Нанков и Иво Котев остават в София. Тримата обаче няма да посрещнат заедно 2015 година. В София за празника ще бъде и капитанът Вальо Илиев. Защитникът ще бъде заедно със семейството. Един от най-добрите му приятели Емил Гъргоров пък ще води съпругата в Солун.

Венци Стефанов радва сурвакари

Сурвакари винаги се намират покрай мен, разкри босът на футболния "Славия" Венци Стефанов. "И никога не си тръгват с празни ръце. Тази година ще си бъда в София. Ще празнувам със семейството. Готвим се за по-добра пролет и година като цяло. Не само за "Славия", но и като цяло за България", оптимист е босът.

Треньорът на "Славия" избира спокойствието

В домашна обстановка, на спокойствието залага треньорът на "Славия" Иван Колев. "Елхата у нас я украсява съпругата ми Валентина. Тя се занимава с трапезата. Аз само съм подготви малко пари в случай, че се появят сурвакари", каза спецът.

Немотията във волейбола оставя Попов у дома

Положението във волейболния ЦСКА не позволява "фойерверки" на Сашо Попов, който от години се бори с немотията в българския спорт. "У дома съм, отдавна съм забравил за хотели и екскурзии", каза човекът клуб.

Съдия №1 чака кукери до заранта

Домашар се оказа най-добрият пловдивски съдия по футбол Георги Кабаков. Той ще посрещне новата година вкъщи заедно с годеницата Ралица. Реферът предложи на красавицата преди два месеца и се чака сватба.

Плейбоят Цветан Кръстев е резервирал места в елитно заведение на Варна. "Компанията не е съдийска", уточни той.
Рефер номер едно за годината Ивайло Стоянов по традиция е запазил маса в ресторанта на хотел "България" в Петрич. 400 души ще празнуват заедно. "Става страшен купон с жива музика до сутринта. Тогава излизат кукерите", каза Ивайло, който ще бъде със съпругата Фотка и най-близките приятели.

Миски се гушкат с гаджетата

Ваня Запрянова, Мис Национален отбор по волейбол, ще бъде в родната Варна на домашен купон с приятели. "Най-много ми харесват този вид партита. С гаджето ще прекарам Новата година. Той се казва Ивайло. За нас е важно да сме заедно на този празник. Храната не ни интересуват толкова. Можем и на банани да караме. Освен това не пием. Може би само по една глътка шампанско за наздраве в полунощ. Това е достатъчно", сподели красавицата.

Радост Тодорова, Мис Национален отбор по футбол, ще купонясва в Банско с приятели. "С гадженцето ще се гушкаме и цункаме 5 хиляди моточаса. Казва се Анжел. Така си говорим с него, защото той се занимава с коли. 5000 пък е, защото маслото на автомобила се сменя на толкова километри. Ще бъдем на шведска маса в една механа. Имам намерение аз да сурвакам моите приятели, защото съм най-малка от компанията", каза Радост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай