Последно: Евро 2020 с публика! Къде са готови

Ще бъде допусната на стадионите в осем от дванадесетте града,

Последно: Евро 2020 с публика! Къде са готови | StandartNews.com

От УЕФА обявиха, че публика ще бъде допусната на стадионите в осем от дванадесетте града, които ще приемат мачове от Евро 2020.

Всички страни-домакини имаха срок до 7 април, до когато трябваше да отговорят дали биха могли да допуснат зрители на трибуните по време на мачовете от надпреварата и какъв ще бъде максималният капацитет на заетост на спортните съоръжения в условията на пандемия.

Осем от градовете-домакини са потвърдили, че могат да допуснат зрители по трибуните. В Санкт Петербург се предвижда запълване на капацитета на 50% и повече при добро развитие на епидемиологичната обстановка.

В Будапеща смятат, че могат да пуснат 100% от капацитета на стадионите, но при спазването на строги мерки преди влизането.

В Баку предвиждат 50% от капацитета, а в Амстердам, Букурещ, Копенхаген и Глазгоу: между 25% и 33% с възможност за увеличение.

В Лондон - минимум 25% от капацитета на "Уембли" за мачовете от груповата фаза и още по-голям капацитет за полуфиналите и финала.

Все още четири града не са обявили плановете си. Това са Мюнхен, Рим, Билбао и Дъблин. От УЕФА проявиха разбиране и удължиха крайния срок до 19 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай