Миков води първото заседание на оргкома за Евро 2014

Миков води първото заседание на оргкома за Евро 2014 | StandartNews.com

София. Председателят на Народното събрание (НС) Михаил Миков ръководи лично първото заседание на организационния комитет на Евро 2014 по крос кънтри. Миков е патрон на най-престижната проява в българската атлетика за годината. Домакин на Европейското първенство по крос кънтри на 14 декември е Самоков, а самото състезание ще се проведе в най-стария български ски курорт Боровец. Атрактивната надпревара ще бъде излъчвана от „Евроспорт" в над 50 държави, а аудиторията, която ще събере, ще е над 200 млн. зрители.

На срещата при Миков присъстваха председателят на организационния комитет на Евро 2014 и президент на БФЛА Добромир Карамаринов, заместникът му Руен Панчев, кметът на Самоков Владимир Георгиев, координаторът и международен секретар на БФЛА Галя Пухалева, Антон Бонов, координатор и Славейко Гергинов, президент на АК „Рилски атлет".

Председателят на НС бе запознат с всички елементи от проекта по организацията на Евро 2014. Той обеща пълно съдействие за успешната реализация на първенството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай