Метеора удари и Левски. Голмайсторът се шашна

Дебютант ли? Девет кръга след началото е в ТОП 5

Метеора удари и Левски. Голмайсторът се шашна | StandartNews.com

Абсолютният дебютант, появил се като метеор в елита на родния футбол, след като победи на старта Лудогорец, измъчи ЦСКА на "Армията", днес наказа и взе точки и на "сините" на стадиона в Коматево.

Очевидно новобранецът Крумовград не е в елита, за да попълват бройката. Той поднесе поредна изненада от началото на сезона в Първа лига и стигна до равенство 2:2 при домакинството си на Левски в последната среща от 9-ия кръг на шампионата.

15 минути преди края на мача, когато сините водеха с 2:1, всичко изглеждаше решено с преимуществото на Левски на терена. Александър Колев обаче се завъртя в наказателното поле, отърси се от атакувалия го Жереми Петрис, и вкара за 2:2.

Деветката на „Крумовград“ доста се шашардиса – чудеше как да се зарадва. Хем е юноша на "сините", хем се оказа решаващ фактор за две изгубени точки на любимия си клуб. Затова и след срещата той реши да постъпи мъдро като не взима страна.

„За мен Левски е най-хубавият тим в България.  Беше много мъчно за нас, изключително през първото полувреме, когато играхме повече в отбрана. През втората част излязохме по-напред и нещата започнаха да ни се получават. След изравнителния гол Левски потегли да търси трети гол и това отвори пространства за нас и в случай че си бяхме изиграли по-добре обстановките, можехме да вкараме още един гол и да стигнем до успеха. Само че дайте да не се надскачаме ”, каза нападателят.

Така точките на Левски вече са 16 (от осем мача), с което отборът на Николай Костов е трети. Води Локомотив (Пд) с 25 (от 9 двубоя), а Черно море има 23 (също 9).

Крумовград е с 13 точки от девет срещи и е пети, което за дебютант, залепен зад ЦСКА – София, е повече от успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай