Мболи не спря Белгия

Мболи не спря Белгия | StandartNews.com

Бум на болнични заради "Червените дяволи"

Уникалното поколение не пропусна да донесе победа на Белгия при завръщането на страната на световни финали. "Червените дяволи" обърнаха 2:1 Алжир въпреки храбрите изяви на вратаря на ЦСКА Райс Мболи. Африканците дръпнаха в резултата от дузпа, вкарана от голямата им звезда Фегули. Резервите Фелайни и Мертенс обаче вкараха страхотни голове след почивката. Първо асът на "Манчестър Юнайтед" препарира с глава Мболи, като закова топката под гредата. После Мертенс от "Наполи" разстреля със зверски шут вратаря на ЦСКА. Той се възползва от страхотна контра и пас на Азар.

Иначе Райс извади два шута на Вицел и още един удар с глава на Фелайни. Вратарят не се предаде и останал сам срещу Ориджи. Последният стана най-младият белгиец на световни финали със своите 19 години и 59 дни. Той счупи рекорда на Емил Мпенза. Голът на Фелайни пък беше първи за "Червените дяволи" на световни или европейски финали от Мондиал 2002 насам. Преди 12 години срещу Русия се разписа Марк Вилмотс, който водеше Белгия от треньорската скамейка.

Бум на болничните регистрираха в страната на победителите. Около 1/4 от служителите в Белгия декларираха, че имат здравословни проблеми и няма да могат да отидат на работа. Причината е ясна - първият двубой на "червените дяволи" на Мондиала.

Рано тази сутрин завърши другият мач в групата между Русия и Южна Корея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай