Коментари след равенството България-Малта

Коментари след равенството България-Малта | StandartNews.com

София. Недоволство, разочарование и разговор за промени последваха слабия резултат на България срещу Малта от 1:1 в квалификациите за Евро 2016. Селекционерът Любослав Пенев коментира, че не може да си обясни резултата и дори не изключи самият той да бъде сменен.

Ето и другите реакции след мача:

Боби Михайлов, президент на БФС:
Футболистите прегоряха, не са във форма

„За тази квалификация очевидно прегоряха, предишната бяха много по-добри, бяхме много по-близо до бараж. Имахме надежди, очевидно едни не са във форма, имат страх от успеха или от неуспеха. Днес съм много разочарован, много. Треньорът има време, ще анализираме, не може Малта да не играе за нищо и да се радва като деца, че са взели 1 точка, а ние имахме за какво да играем, да останем в играта за 3-ото място. Нещо очевидно им липсва.
Не съм сигурен, че толкова могат, но толкова искат. Странно е, да. Поколенията са различни, не искам въобще да ги оправдавам. Аз съм крайно разочарован от играчите."

Кирил Домусчиев, член на изпълкома на БФС:
Този отбор няма лице, треньорът е за смяна

"Изключително слаб мач за нашия отбор. Не съм гледал коментарите на треньори и играчите след срещата, но за мен лично, за човек, който не е играл професионален футбол, смятам, че това е много слаб мач. Досега не се изказвах и не си казвах мнението, но ще ви кажа, че на заседанието на Изпълкома настоях да сменим треньора. Колегите могат да потвърдят думите ми. Мнението ми пред Изпълкома беше, че още след мачовете с Хърватия и Норвегия трябваше да сменим Пенев. Излязох прав. Този отбор няма лице. Казах и на Боби, и на Данчо Лечков и Сираков, че този отбор няма лице. Ако някой в България може да ми каже какъв е стилът на игра на този отбор, нека да заповяда. Аз съм завършил икономика, не съм играл професионален футбол, но така ги виждам нещата."

Светослав Дяков:
Какво европейско, като не можем да бием Малта...

„В момента е много тежко, резултатът е катастрофален. Едва ли можем да кажем нещо, което да ни оправдае. Изобщо не искам да мисля какви са шансовете ни за класиране. Какво европейско, като не можем да бием Малта... Трябва да се опитаме да излезем от този шок. Не искам да се оправдавам. Не спечелихме мач, който беше задължителен за нас. Шокът е голям. Трябва сами да се вдигнем, няма кой друг да ни помогне".

Николай Бодуров:
Явно отвън изглежда, че нямаме желание

„Няма какво да кажа. Като отново ще гледаме европейското по телевизията, сигурно ще има проблеми. Нещо се промени в отбора, не знам. Ние сме виновни – футболистите. Кой каквото и да ни каже, вече няма смисъл. Треньорът ни каза да продължаваме напред и че ще има промени. Всички сме виновни, най-малко е виновен треньорът. Явно отвън изглежда, че нямаме желание".

Андрей Гълъбинов:
Приемаме равенството като загуба

„Въобще не съм щастлив, нито аз, нито отбора. Няма какво да ни оправдае. Такъв мач отдавна не бях виждал. Имах чувството, че вратата им беше омагьосана. Невероятен малшанс за нас. Видя се, че сме много по-добър от тях. Приемаме равенството като загуба, но това е футболът. Пропуснахме много положения, те вкараха, след това имахме много ситуации, но не успяхме да вкараме".

Пиетро Гедин, селекционер на Малта:
За нас е фантастичен резултат

„Няма как да не бъда щастлив от това, което направихме. България игра много добре. Те направиха една грешка. За нас това е фантастичен резултат, благодаря на играчите си, благодаря и на тези, които ни критикуваха, когато загубихме от Италия. Сега сигурно ще вземат този резултат като загуба, но аз съм доволен от начина, по който този отбор се развива. Вярвам, че този отбор има добро бъдеще. Благодаря на момчетата от младежкия национален отбор, които се включиха сега, и играха толкова добре, останалите също се представиха на ниво."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай