Какво обича да готви звездата в сноуборд Радо Янков

Пататникът е любимото ядене за носителят на Световната купа

Какво обича да готви звездата в сноуборд Радо Янков | StandartNews.com

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков разкри любопитни неща около себе си, какво обича да готви и яде. Роденият в Чепеларе спортист разкри и подробности за своята приятелка, както и за това как той е прекарал месеците, в които всичко бе затворено. Янков говори за предстоящия сезон в сноуборда пред bTV.

"В тази обстановка мога да кажа, че съм добре. Имахме затруднения с подготовката. Може би и от тук насетне ще ги усещаме. Стана трудно най-вече с пътуването. Не са и местата, където има много сняг в момента. Ще видим какво ща стане", заяви Янков.

"Сноубордът е моя работа, това, което обичам. Мотивиран съм да го правя. По време на пандемията тренирах у дома. В един момент стана еднообразно, скучно, но това е положението", заяви сноубордистът ни.

"Късметлия съм, че живея почти в гората, в Чепеларе. Късметлия съм, че имам къща с двор. Не съм затворен в апартамент. Ние сме близо до планината. След като минаха месеците на локдаун, можех да се разнообразявам", разказа още Янков.

"Чак да готвя много... не. Всяка година подготвяме домашни буркани с месо. Правя си пататник. След като се върна от лагер, това най-много ми се яде. Винаги ми липсва нашата родна кухня", призна той.

"В тази пандемия всеки преоцени някои неща, остана с близките си. Имаше повече време да се замисли за нещата от живота, да си направиш някакви неща у дома, да си ремонтираш или поне да останеш сам със себе си. Аз оцених времето с близките. Те са винаги пренебрегнати покрай моята работа. Винаги, когато пътувам, те са най-ощетени. Поне бяхме заедно", добави Янков.

"Да, бяхме и с моята приятелка няколко месеца неразделно. Стояхме си у дома в Чепеларе. Вече сме 5 години заедно. В сезона, в който спечелих Големия Кристален Глобус. Заедно сме от тогава. Тя ме познава и от преди успехите. Подкрепя ме, помага ми. Прави компромисите от нейна страна. Благодарен съм, че ме подкрепя и обича", каза още Янков.

"Публика няма да има. Ние тренираме с германския национален отбор, тъй като аз съм един състезател. Сверяваме си часовниците постоянно. Но на състезание ще видим. Успяхме да направим добра подготовка. Този лагер, на който отивам по план ще бъде последния преди началото на състезателния сезон", добави най-добрият ни сноубордист.

"Пожелавам на моите фенове да са дисциплинирани в това, което правят. А на всички хора пожелавам да са здрави и смирени в тази обстановка", завърши Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай