Гришо губи и на двойки в Пекин

Гришо губи и на двойки в Пекин | StandartNews.com

Пекин. Малшансът на Григор Димитров на турнира по тенис в Пекин ($ 3 566 050) продължи и в турнира на двойки. Българският ас и неговия партньор Томи Робредо загубиха в първия кръг с 5-7 7-6 (5) [7-10] от доказаните специалисти на каре Фернандо Вердаско и Давид Мареро.

След като си размениха по сет се стигна и до решаващ шампионски тайбрек. Той стартира с предимство за Вердаско и Мареро, които първи спечелиха разиграване при сервис на съперниците си, малко по-късно реализираха нов минипробив и при 9-4 разполагаха с пет поредни мачбола.

Димитров и Робредо успяха да отстранят първите три, но при четвъртия си шанс испанците не сгрешиха и след час и половина игра се класираха за четвъртфиналите. Така първата българска ракета приключи участието си в тазгодишното издание на "China Open", а следващият турнир, на който Гришо е подал заявка за участие, е започващият на 6 октомври Мастърс в Шанхай. Програмата му до края на сезона включва също състезанията в Стокхолм (14 октомври), Базел (21 октомври) и Мастърса в Париж (28 октомври).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай