Гребкиня: Мога да умра от глад, не и да се удавя!

Станилия Стаменова продължава да настоява да води децентрализирана подготовка

Гребкиня: Мога да умра от глад, не и да се удавя! | StandartNews.com

Най-голямата надежда на България за олимпийски медал в кану-каяка Станилия Стаменова влезе в конфликт с федерацията.

Причината е, че договорът й за олимпийска подготовка, който изтече през август, не бе анексиран от БФКК и съответно й бе спряна държавната финансова подкрепа.

От централата настояват Стаменова да е на централизирана подготовка, но световната шампионка на едноместно кану от Минск 2015 година смята, че от години не е имало успех в този род дейност.

Затова най-добрите ни кануисти и каякари в последно време предпочитат да се подготвят самостоятелно, какъвто е случаят и с Ангел Кодинов, който в момента е на лагер в Анталия.

“На мен най-много ми се иска да тренирам в конкурентна среда, вместо да греба хиляди километри сама. Федерацията обаче не успява да развие женското кану на желаното ниво и да ми осигури конкуренция. Доказа се, че централизираната подготовка не постига нужните очаквания

Стаменова вече си е избрала нов клуб и лицензиран треньор - СККК “Георги Демирев” и Ева Пашева.

“Оценявам загрижеността на БФКК единственият им елитен състезател в женското кану да не се удави, но искам да ви кажа, че шансовете да умра от глад са много по-големи от това да се удавя”.

Всички медали, които съм спечелила като лекоатлетка и състезател по кану-каяк, не биха могли да бъдат постигнати чрез капризи, а с много труд, желание и отдаденост. Единственото ми желание е да получа финансирането, което заслужавам, и да получа нужното спокойствие, за да тренирам.", каза още Стаменова.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай