Бой за храна в Казахстан

Памперса открива световното по бокс за България

Бой за храна в Казахстан | StandartNews.com

Астана. Рекордната бройка боксьори на световното първенство в Казахстан създава и неудобства. Храната за спортистите бързо свършва и здравите момчета се шегуват помежду си, че така домакините им помагат за свалянето на килограми. Понякога ястията на шведската маса не достигат за "закъснелите" боксьори, научи "Стандарт", а някои от участниците се сръчкват за последните хапки.

Александър Александров първи от нашите ще излезе на ринга в Алмати. Жребият отреди за съперник на Памперса (кат. 52 кг) французина Ели Конки. При успех във втория кръг той ще кръстоса ръкавици на 18 октомври във вечерния сеанс с Миша Алоян (Рус). Освен Сашо днес в Казахстан ще ни представя и Николай Мутавски (91), който ще има бой с Томас Маккарти (Ирл), а при победа го чака канадецът Самир Ел-Маис.

Националите са минали кантара без проблеми. "Жребият няма как да е лесен, защото разсейват по седем-осем боксьори в категория, обикновено континентални шампиони, медалисти от световни и олимпийски игри, така че скоро срещаш някой от най-добрите. Момчетата тренираха много и направиха тежки спаринги с Венецуела, Турция, Корея, Австралия, така че са на максимум. Дано им стигне за повече победи", каза за "Стандарт" селекционерът на националите Палми Ранчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай