"Ботев" с мерак за Евро 2020

"Канарите" влагат над 18 млн. лева в стадиона

"Ботев" с мерак за Евро 2020 | StandartNews.com

Общинският съвет в Пловдив днес прие с мнозинство предложението за вдигането на категорията на стадион "Христо Ботев". Наред с това 36 от старейшините под тепетата гласуваха за увеличаването на инвестицията в проекта с над 3 млн. лева, така че финансирането ще надминe 18 млн. лева.

Новият стадион на "канарчетата" ще бъде с капацитет за 18 000 зрители. С осъществяването на проекта "Христо Ботев" ще достигне категоризация от 4 звезди по изискванията на УЕФА. Целта на ръководството на тима е Пловдив да се превърне във водещ футболен център в България. Категория "Елит" (4 звезди) означава, че даденият комплекс може да приема срещи от същинската фаза в Шампионска Лига (до полуфинал включително), Лига Европа и Европейско първенство по футбол. Така БФС може да кандидатства с Колежа за Евро 2020.

Лукс

"Ботев" ще вложи допълнителните пари в по-големи съблекални за отборите, съдиите и делегатите. Ще се обособят и отделни зони към съблекалните с повече душове, масажни маси и по два басейна с топла и студена вода. Стадионът ще разполага и с минимум 2 телeвизионни студия, 100 места за журналисти, половината от които оборудвани за работа с бюро, захранване, интернет и всичко друго необходимо. Специално за нуждите на УЕФА трябва да бъдат осигурени по-големи кетъринг площи и VIP зони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай