Белгия и Алжир към 1/8-ина финалите от група "H"

Белгия и Алжир към 1/8-ина финалите от група "H" | StandartNews.com

Тимът на Белгия стана безапелационен победител в крайното класиране в група "Н" на Мондиал 2014, след като записа три победи в груповата фаза на състезанието. "Червените дяволи" надвиха с 1:0 отбора на Южна Корея в последната си среща в групата. Тимът на Марк Вилмотс излезе на терена с доста от резервите си, а още към края на първото полувреме останаха с играч по-малко в игра, след като Стивън Дефур получи червен картон. Това обаче не попречи на белгийците да постигнат победата с попадение на Ян Вертонген в 78-ата минута, когато грешка на защитата позволи на Дивок Ориги да отправи удар от границата на наказателното поле, корейският вратар изби, но я подаде удобно на Вертонген, който от близо нацели мрежата за 0:1.

Малко по-късно Южна Корея имаше чудесна възможност да се върне в играта, когато Лий бе изведен зад защитата, но  прехвърлящият му удар не резултира в гол. В края на мача пък Еден Азар бе на косъм до удвояване на преднината на "червените дяволи", но ударът му от близо бе спасен от вратаря.

Така срещата завърши с победа и трети пореден успех за Белгия, която завършва на върха в група "Н", а Южна Корея остана на дъното. "Червените дяволи" отиват към 1/8-ина финалите, където ще се изправят срещу САЩ.

В последния мач от групата пък Русия не успя да надвие Алжир и се сбогува с надеждата да прескочи груповата фаза на Мондиал 2014. Сблъсъкът завърши при 1:1, което прати алжирците на второто място в групата и за пръв път в историята им ги класира на осминафинал на световно първенство. Там алжирският тим обаче ще има тежка задача, тъй като ще се изправи срещу един от фаворитите за титлата - Германия.

Русия поведе още в 6-ата минута на срещата чрез Александър Кокорин, който вкара след прекрасно центриране на левия бек Дмитрий Комбаров, но в 60-ата Ислам Слимани изравни след лошо излизане на Игор Акинфеев. До края руснаците така и не можаха да преодолеят железния и в този мач вратар на българския ЦСКА Райс Мболи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай