България лудна по "Лудогорец"

Опашки за билети, левскари и цесекари заедно на стадиона. И Пловдив иска да подкрепи шампионите, отварят каса под тепетата.

България лудна по "Лудогорец" | StandartNews.com

София. "Лудогорец" посреща "Лацио" утре вечер от 20,00 ч на ст. "Васил Левски" с преднина 1:0, постигната в Рим. Дори и равенство устройва шампионите да прескочат на 1/8-финал в Лига Европа. Там ги чакат "прилепите" от Валенсия.

 

Невъзможното на пръв поглед се случи. Походът на футболния "Лудогорец" в Европа обедини левскари, цесекари, ботевисти и беройци. В това се убеди екип на "Стандарт" вчера пред касите на националния стадион. Там се извиха страховити опашки от желаещи да гледат шампионите срещу "Лацио" на живо. Еуфорията от успеха на нашите с 1:0 в Рим е на път да докара 30 000 души на стадиона утре вечер! Абсолютен прецедент в историята, тъй като едва 2-3 хиляди от тях ще са фенове на "Лудогорец".

 

Истерията от София се пренесе и в Пловдив, откъдето заваляха солидни заявки за билети. "Орлите" реагираха светкавично и днес в 10,00 ч отварят каса под тепетата. Тя се намира близо до сградата на общината.
От лагера на шампионите напомниха, че най-лесният начин да се сдобиеш с място за битката е чрез интернет - на адрес www.eventim.bg.

 

Опашките пред националния стадион обаче не намаляха въпреки онлайн шанса за пазаруване и цените от 10, 15, и 25 лева. "Чакам от 30 минути за пропуск в сектор "Б", ще наблюдавам двубоя заедно с мои приятели от "Левски", макар че съм "червен" и в червата", шокира с признанието си привърженикът на ЦСКА Стефан Шутов, "Може да е малко изненадващо, но сега всички стискаме палци за "Лудогорец". Даже към момента май хората не осъзнават какво се случва. Български отбор е на прага на голяма сензация". В този момент към разговора ни със Стефан се включи негов приятел, фен на "Левски". "Докато идвахме към касите, си говорехме - познаваме се от над 10 години, но никога не сме гледали мач заедно дори пред телевизора. Сега обаче ще сме в един сектор на стадиона. Искам "Лудогорец" да бие", заяви момчето.

 

На опашката имаше и доста момичета. Едно от тях Таня се съгласи да говори пред "Стандарт". "От Стара Загора съм. Естествено, че съм от "Берое". Студентка съм в УНСС и приятели ме помолиха да купя 20 билета. Сега като ми дойде редът, ще питам кои са най-евтините места, защото в мен имам само 300 лева. Взела съм с мен колежка само за компания. Като вижда какво се случва обаче - ще вземе да размисли", пошегува се Таня.

 

Бърза блиц анкета сред опашката показа, че повечето от феновете са от "Левски". Някои от "сините" признаха, че идват и заради "Лацио", един от любимите отбори на "синята" агитка. "Очаквам и желая "Лудогорец" да победи", побърза да уточни един от запалените левскари.


Пред него на опашката стоеше влюбена двойка от Варна, запалянковци на "Спартак". "Давам прогноза 3:1, защото "Лацио" не знаят къде се намират", уверено заяви фенът на "соколите", който живее от 7 години в София, но ще посети едва трети мач на живо в столицата.

 

Заграждат италианците пред Народния


Агитката на "Лацио" ще бъде събрана пред Народния театър "Иван Вазов" в четвъртък и ескортирана от полиция до стадиона. Невероятните мерки за сигурност се взимат заради хулиганските изцепки на гостите през есента. Те създадоха безредици около мача с "Легия" във Варшава. Билети са купили 360 запалянковци на "Лацио". Снощи трябваше да бъде съобщена окончателната им бройка. С агитката ще пътуват трима стюарди на клуба, отговорник по безопасността и няколко италиански полицаи. Ултрасите вече получиха указания как да се държат в София. Шествието тръгва в 18,00 ч, като пияни и дрогирани няма да бъдат допускани на стадиона. Хубавото е, че успехът 1:0 за "Лудогорец" отказа доста от лудите глави да пътуват. Първоначално се очакваха към 2000 запалянковци на римските "орли".

 

За мача няма да пристигне омразният на агитката клубен шеф Лотито. Гостите кацат днес в 17,20 ч. За отбора са резервирани стаи в "Хилтън", а официалните лица ще пренощуват в "Радисън". В "Лудогорец" не са получи никакви специални изисквания от страна на "Лацио". Досега в еврокампанията капризи проявиха единствено от "Динамо" (Загреб). Хърватите настояха за специални ножове за рязане на хранителни продукти, които си носеха.

 

УЕФА праща фатален рефер

 

Португалският рефер Oлегарио Бенкуаренса ще ръководи битката в София, реши УЕФА. Застрахователният агент е топ арбитърът в родината си с огромен опит в Европа. Името му е свързано с един от най-трагичните моменти във футбола. На 25 януари 2004 година Бенкуаренса ръководи двубоя "Бенфика" - "Витория" в Гимараеш. В последните минути на срещата той показва жълт картон на унгарския национал от гостите Миклош Фехер. Футболистът се усмихва, след което пада на земята и издъхва. Съдията има един мач на български отбор: "Стяуа" - ЦСКА (2:1) за Купата на УЕФА през 2004/2005.

 

Тузар бяга от жената за мача


Привърженици от всякакви прослойки се бяха събрали пред касите вчера. Това си пролича и от опита ни да дадем думата на момче с маркови дрехи и слънчеви очила, което пушеше нервно цигари към края на опашката. "Моля ви, не ме снимайте. Ще ми докарате страшни главоболия", примоли се тузарят. Всъщност молбата му нямаше как да не бъде уважена. Стана ясно, че запалянкото е в България само за да присъства на мача "Лудогорец" - "Лацио", а жена му не е в час с това решение. "Мисли си, че съм в Италия от 35 дни. Ако някак си научи, че съм се прибрал за футболна среща, спукана ми е работата. След двубоя пак се връщам в Италия. Едва седмица след това ще се прибера официално", гласеше загадъчното признание на явно много запаления ултрас пред "Стандарт". Човекът заделил необходимата сума, така че да не бъде разкрит от съпругата по кредитната карта. Естествено, екипът ни уважи молбата на младежа и не засне лицето му.

 

Домусчиев реже ВИП авантата

Търсят орел в Турция, цената тръгва от 10 000 евро

 

Дойде ли голям мач в Европа, започва традиционният наплив от молби за безплатно място в ложата. Атаката не подмина и "Лудогорец". Собственикът на клуба Кирил Домусчиев обаче беше категоричен - мястото струва 200 лева и който иска да гледа битката с "Лацио" от ВИП-а, ще трябва да си плати. Желаещи не липсваха, а и местата са ограничени. От 400 пропуска 120 отидоха директно при хората от УЕФА, какъвто е правилникът. Те се полагат на спонсорите на Лига Европа. Още 200 родни баровци се бръкнаха с немалката сума, за да наблюдават реванша от 1/6 финалите. Със сигурност до Кирил Домусчиев ще седнат министърът на спорта Мариана Георгиева и шефът на футбола ни Боби Михайлов. Двамата са потвърдили присъствие. Поне до вчера нямаше заявка от кабинетите на премиера и на президента.

 


От "Лудогорец" категорично отрекоха информациите, че братя Домусчиеви ще развържат кесията с рекордни премии. Цитираните суми от по 8000 евро на калпак не са верни най-малкото защото бонусът е отборен. От клуба довериха, че той отстъпва значително на премията, която играчите на "Лудогорец" взеха за влизането си в групите на турнира Лига Европа.

 

След реванша с "Лацио" започва издирването на орел за клубен талисман. Кирил Домусчиев се запали по идеята в Рим, където се снима с прочутото пернато на "Лацио". Италианците вече дадоха и координати в три страни, откъдето може да бъде купен орелът. От Разград ще пробват първо с турски спецове по темата. Цените на желания вид орел в южната ни съседка тръгват от 10 000 евро. Работата не свършва с покупката на царя на птиците. Турците ще трябва да препоръчат на българския шампион и специалист, който да обучи орела. Ако всичко мине успешно, "Лудогорец" ще стане третият клуб с подобен талисман след "Лацио" и "Бенфика". Орелът от Лисабон е най-прочутият в света.

 

Зелени торти хит в Разград


Торти и пасти със зелени блатове ще подслаждат надеждите за победа на запалянковците по време на мача "Лудогорец" - "Лацио". Сладкарница "Йоана" в Разград, която по традиция пуска фенските сладкиши в дните на решителните битки, вече е приготвила новите блатове с цвета и логото на шампионите. Освен торти в търговската мрежа ще се предлагат и пастички с емблемата на "Лудогорец". По сладкарските щандове вече вървят записвания за символните лакомства.

 

В четвъртък голяма част от Разград се изнася в София. До момента са наети 10 автобуса, които ще извозват запалянковците. Списъците с фенове, които ще пътуват с коли, растат в геометрична прогресия. Хит сред почитателите на "Лудогорец" са зелените плетени ръкавици. Тон за новата мода дала тийнейджърка от местна гимназия, която предвидливо си изплела аксесоар, за да не й мръзнат ръцете на стадиона в четвъртък вечер. Идеята веднага била грабната от дамския фен клуб и сега десетки почитателки на "орлите" масово премятат куки със зелена прежда.

 

Разградчани, признати из цяла България, също се стягат да пътуват за реванша с "Лацио".

 

Време само за футбол

 

Облачно, но без капка дъжд! Такова време обещават синоптиците за утре вечер, така че всички на стадиона. Температурата в 20,00 ч, когато започва срещата на "Лудогорец" с "Лацио", ще е около 9 градуса. Просто идеално за сезона, а и за футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай