Австрийски триумф преди световното

Крийхмайер спечели супергигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, Матиас Майер е втори

Австрийски триумф преди световното | StandartNews.com

Австрийци триумфираха в последното състезания по ски алпийски дисциплини преди световното в Кортина. Винсент Крихмайер спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Гармиш-Партенкирхен, Германия.

Това бе последен старт преди световното първенство в Кортина д'Ампецо, което започва след само два дни. С времето си от 1:12.68 минути Крихмайр изпревари само със 0.17 секунди сънародника си Матиас Майер, а трети на 0.49 секунди финишира швейцарецът Марко Одермат.

Французинът Нилс Алегре, италианецът Кристоф Инерхофер и австриецът Макс Франц заеха останалите позиции в топ 6, като за 27-годишния Алегре успехът е особено голям, тъй като досега той нямаше класиране в топ 5 на състезание от Световната купа при мъжете.

За 29-годишния Крихмайр това е втора поредна победа в Супер-Г и общо осма победа в кариерата му, като седем от тях са в тази дисциплина.

В класирането за Световната купа води французинът Алекси Пентюро с 924 точки, следван от Марко Одермат с 699 и австриеца Марко Шварц с 666. Матиас Майер с 604 точки и швейцарецът Лоик Меяр с 562 точки допълват челната петица.

В подреждането за Малкия кристален глобус в супергигантския слалом начело с 341 точки излезе Крихмайр. Втори с 240 точки е Матиас Майер, а трети с 225 точки е Мауро Кавицел от Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай