Акционери спасяват ЦСКА за Европа

Акционери спасяват ЦСКА за Европа | StandartNews.com

"Червените" преговарят с изненадващ спонсор

ЦСКА предпочете да спаси лиценза за Европа пред кампанията с акциите. За това свидетелстват последните ходове на ръководството. И 4-те големи сделки през тази година отиват директно за плащания на настоящи и бивши футболисти или служители. Става въпрос за финансовите инжекции на бизнесмените Иво Манджуков и Галин Михайлов за 1,2 милиона лева. Сделките бяха директно с "Лира Инвестмънтс", тъй като ЦСКА няма право да пипа парите от борсата до успешно приключване на емисията. Според "Блиц" пък със солидни суми директно от "Лира Инвестмънтс" са напазарували още две сериозни строителни фирми. Става въпрос за ИСА 2000 и "Калистратов Груп ООД". Двете компании се радват на добро име в строителния бизнес. Парите ще отидат за изчистване на задълженията до юни, когато идва инспекция на УЕФА. В същото време стана ясно, че ЦСКА води преговори с изненадващ спонсор. Става въпрос за един от големите благодетели на спорта у нас.

Днес изпълнителният шеф на "червените" Александър Тодоров ще даде брифинг по темата, като се очаква да бъде засегнат и въпросът с базите. За сутринта е насрочена среща между спортните клубове на ЦСКА и министър Мариана Георгиева по настояване на политика.

В същото време резерви и юноши на ЦСКА биха 1:0 формация на сръбски таланти. Разписа се Григор Долапчиев. Целта беше Стойчо Младенов да хареса някой от комшиите и евентуално да го покани на проби. Сърбите бяха селектирани от бившия защитник на ЦСКА Саша Мъркич.

Любо Пенев викна още двама млади

Още двама млади футболисти попълниха селекцията на Любо Пенев за контролата с Канада на 23 май. Мачът ще е в Австрия. Очаквано повиквателна за националния получи Ивайло Чочев от ЦСКА. Тя е първа за младия халф. Повиквателна получи и вратарят на "Черно море" Георги Китанов. За младежкия национал обаче това не е първото призоваване в първия тим. Селекционерът не се е впечатлил от скандала около Веселин Минев и е включил бранителя на "Ботев". Ето всички избраници на Любо Пенев: вратари - Владислав Стоянов, Иван Чворович, Георги Китанов, защитници - Георги Терзиев, Николай Бодуров, Илия Миланов, Павел Виданов, Йордан Христов, Веселин Минев, Страхил Попов, Йордан Минев (Лудогорец), халфове: Светослав Дяков, Христо Златински, Симеон Славчев, Георги Миланов, Станислав Манолев, Ивайло Чочев, Михаил Александров, Емил Гъргоров, Тодор Неделев, Андрей Гълъбинов, Димитър Рангелов, Ивелин Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай