Понеделник,

Знаете ли кой е бургазлията Петър Вълков, за когото полска филмова компания снима филм у нас?!

От: Стандарт -
1066
Знаете ли кой е бургазлията Петър Вълков, за когото полска филмова компания снима филм у нас?!
A
A
A

Българинът Атанас  Вълков, който написа музиката за Европейската космическа агенция през 2015 година, пристигна в родния си Бургас. Тук популярният композитор прекара само ден, а поводът за визитата му са интензивни снимки към биографичен филм, вдъхновен от живота на успешния българин, роден в Бургас. По план проектът трябва да бъде официално завършен в края на тази година, като задължително ще има своя бургаска премиера.  Седемчасовите снимки се проведоха в зала „Тончо Русев” на Културен дом НХК и се реализираха с подкрепата на Община Бургас.

Името на Атанас  Вълков става популярно в цяла Европа през 2015 година. Тогава той е ангажиран от Европейската космическа агенция да напише музиката към късометражния филм Ambition. Филмът проследява мисията на Rosetta - космическа сонда, която е изпратена на кометата 67P/Churyumov - Gerasimenko през 2014. Атанас Вълков е и автор на музиката към филма Brief Chronicles of the Time, режисиран от легендарния полски режисьор и носител на „Оскар” за цялостно творчество Анджей Вайда.

„Не мога да опиша чувството, което ме обзема – има много пътища и места по света, но родният град е само един. Бургас е прекрасен. Впечатлен съм от развитието му в различни аспекти. Знам, че тук се реализират и прекрасни събития, свързани с филмовото изкуство, като Burgas International Film Festival”, сподели Вълков.

Атанас Вълков е композитор, инструменталист, музикален продуцент. Роден през 1982 г. в град Бургас (България). Носител на много награди и отличия, между тях първо място в Берлин на 7th BTC Score commpetition и стипендия в Berklee College of music. Класическо музикално образование получава в Държавно Музикално Училище І и ІІ степен в Лублин и във Факултет по джаз в Катовице (пиано, вибрафон, маримба, ударни инструменти). Продуцент на клубна музика за френския Mad House, записал е няколко сингли и ремикси, между тях ”Like a prayer” на Мадона и ”Stayin’ Alive” на Bee Gees. Заедно с Бамбин Мукенди е творил различни LIVE - ACTY и няколко години е концертирал на фестивали и в различни клубове във Франция, Белгия, Полша. Като изпълнител е работил  с икони на полската електронна музика – Novika, Beats Freandly. За албум „Магнес” получава престижното полско отличие „Фридерик”. Вълков по оригинален начин свързва музиката от различни извори и от различни жанрове – балкански и полски фолклор с електронната, класическа и съвременна музика. Смело използва най-новите технологии в областта на извличане на звука, свързвайки ги с често изненадващи оркестрови аранжименти. Безпроблемно борави с различни музикални жанрове и похвати запазвайки свой собствен стил.  


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички