Сряда,

Старозагорско училище беше удостоено с отличителен знак

От: Стандарт -
Старозагорско училище беше удостоено с отличителен знак
A
A
A

Старозагорското средно училище „Христо Смирненски“ е удостоено с отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2020 г.  за постигнати резултати в грижата за децата и за създаване на условия за пълноценно им развитие.  

Учебното заведение се включи в конкурса в категория „Значима иновация“  със създаденото през 2019 г. и успешно функциониращо и до днес радио „Междучасие“. Училищното радио напълно оправдава своята цел – повишава интереса на учениците  билингви към българския език, развива уменията им за комуникация и правилно говорене, възпитава в родолюбие и подобрява микроклимата в училище.

Наградата е определена от седемчленна комисия под ръководството на Председателя на Държавна агенция за закрила на детето. В комисията участват представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.

Конкурсът е на Държавна агенция за закрила на детето. Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ се дава за трета поредна година. Награди и почетни знаци се връчват в четири категории: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация, Значимо партньорство. Основният критерий, по който се определят отличените, е приносът в грижата за децата. Наградите се присъждат за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за пълноценното им развитие.

Участниците са общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа, читалища и родители.

Предвид епидемичната обстановка в страната тържествената  церемония по награждаването се проведе онлайн на 25 март.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички