Два протеста против бежански лагер в Казанлък

Два протеста против бежански лагер в Казанлък | StandartNews.com

Казанлък. Казанлъчани използваха директните предавания на две национални телевизии от Града на розите в петък и набързо организираха два протеста против намеренията на правителството да закрие Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР и да настани тук бежанци. Единият протест бе пред централния вход на парк „Тюлбето", а дугият - пред сградата на общината.

„Тюлбето" е единственият ни парк, непосредствено до полицейската школа се намира военен полигон и погреби с беоприпаси на МО, в Казанлък работи най-голямото предприятие в България за специално производство", примпомни пред множеството част от аргументите „против" кметът на общината Галина Стоянова. В самия център се обучавали по 8000 души годишно. Тук работели близо 50 висококвалифицирани специалисти, имало изграден изключително модерен стрелбищен комплекс и всичко това щяло бъде зачеркнато с лека ръка.

Кметът Стоянова изрази категоричната си позиция, че ако въпросът не бъде решен, Казанлък е готов и на гражданско неподчинение. „Казанлък е зад вас", отговори със скандирания и ръкопляскания събралото се множество. В началото на седмицата кметицата е изпратила писмо-питане до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, но и досега нямало официален отговор.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай