БСП-депутати застават зад протеста на казанлъчани

БСП-депутати застават зад протеста на казанлъчани | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорските народни представители от Коалиция за България вкупом декларираха, че застават зад протестите на казанлъчани срещу закриването на полицейската школа и превръщането и в център за емигранти

„Имаме подкрепата на цялата парламентарна група и ще използваме всички законови средства, за да противопоставим на таково решение", обобщи депутатът Атанас Пъдев, член на парламентарнта комисия по сигурност и вътрешен ред. Той буквално повтори мотивите общинскито ръководство и учредения инициативен комитет защо са против подобна идея. Казанлък е стратегически център на военно-отбранителната ни промишленост, а полицейската школа е утвърден център за професионална подготовка не само за полицаи, и за военни, магистрати, включително и за чуждестранни курсисти, посочи Пъдев. Във вторник парламентарната група имала насрочена среща с вътрешния минисър Цветлин Йовчев, който в петък по БНТ не отрече, че се обмисляло превръщането на полицейската школа в затворен център за емигранти.

Междувременно протестите на казанлъчани продължиха и в понеделник. Рано сутринта стотина души се събраха пред общината, откъдето на живо предаваше една от националните телевизии. По-късно около обяд те отново блокираха за час пътя за Шипченския проход на входа за град Шипка.

Протестите продължават и във вторник, когато ще се проведе голям протестен миниг на централния площад Севтополис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай