50 младежи посетиха Пловдив като награда от кмета Живко Тодоров

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров изпълни обещанието си към 50 млади хора

50 младежи посетиха Пловдив като награда от кмета Живко Тодоров | StandartNews.com

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров изпълни обещанието си към 50 млади хора да получат пътуване до Пловдив като насърчение и добра оценка за тяхната работа и активност. Младежите изразиха желанието си да благодарят за предоставената възможност, която им е донесла много положителни емоции.

Това са участниците в различни организирани конкурси, младите омбудсмани, Младежкият общински съвет, младият кмет и отборите, участващи в конкурса „1000 причини да се гордеем, че сме българи“. Обещанието на кмета Живко Тодоров беше да получат пътуване до Пловдив и посещение на популярни културно-исторически места, които да обогатят познанията им, съобщи омбудсманът Иванка Сотирова. През миналия съботен ден, 27 април, младите старозагорци са разгледали Епископската базилика на древния Филипопол, известна като Голямата базилика - един от най-големите и значими в европейски мащаб археологически обекти. Те са посетили и Малката базилика - трикорабна раннохристиянска базилика от втората половина на V-VI в.

Младежите са останали много доволни от времето, прекарано заедно и благодарят на кмета Живко Тодоров за предоставената възможност да общуват и да изследват забележителни места в Пловдив.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай