Водно шоу и гигантска усмивка за Деня на детето

Водно шоу и гигантска усмивка за Деня на детето | StandartNews.com

Стара Загора. Щуро водно шоу и гигантска усмивка от малчугани – това са двете най-атрактивни прояви за Деня на детето, 1 юни, в Града на липите. Рамо на атракциите дават двата МОЛ-а в областния град, които водят люта битка за клиенти дори чрез децата. Водният купон ще се вихри след обяд в централния парк „5 октомври" с всякакви водни „оръжия" – пръскалки, помпи кофи други. Инициаторите, старозагорското сдружение „Самаряни", са заложили и благотворителна цел. Събраните средства от таксата за участие, 2 лв, и дарения ще бъдат предоставени на единствения в Южна България кризисен център в подкрепа на жени и деца, преживели насилие. Спонсорите пък ще раздадат куп награди - от велосипед до ваучери за ползване на басейн.

Пред входа на един от търговските центрове ще разцъфне най-голямата детска усмивка. Инициаторите очакват във флашмоба да се включат около 1000 деца и ученици, подредени по предварително очертан във форма на усмивка контур.

Фестивал на детското творчество ще събере отрано възпитаниците на школи, школски клубове, детски градини и общински звена в централния парк. И тук са предвидени много награди от викторини и томбола – книжки, пособия за игра, лакомства. Екоукенд пък са наречени проявите и забавленията в кварталния парк „Тракия" . Паралелно с песните и забавните игри, тук децата ще се запознаят и с редица образователни арт - активности като разделното изхвърляне на отпадъци и използването на природните ресурси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай