Властта благодари на акушерките

Властта благодари на акушерките | StandartNews.com

Видин. Кметът на Видин Герго Гергов поздрави за Бабин ден с огромен букет старшата акушерка на родилното отделение в МБАЛ в града Вили Иванова. Той поздрави и останалите медици от отделението и им пожела сили и здраве, за да се грижат добре за първите мигове от живота на новородените. Гергов дари на отделението телевизор и микровълнова печка.

Градоначалникът бе развълнуван от срещата си с акушерите и от факта, че само преди дни той стана баща за втори път. Съпругата му Мария Гергова обаче избра да роди в софийска клиника.

По случай Бабинден кметът изпрати поздравителни писма до всички акушерки в града. Бъдете здрави, борбени и изпълнени с любов, пожела им той.

На крака при акушерите в АГО на общинската болница отиде и кметът на Белоградчик Борис Николов. Той покани и всички бивши акушерки и поздрави всички с празника. Те пък му разказаха за времето, когато в отделението са се раждали по 320 деца годишно. Сега броят им е под 100.

Поздравително писмо до екипите на родилните отделения, които са само 2, изпрати и областният управител на Видин Кръстьо Спасов. Желая ви много щастливи мигове от първите срещи с новия живот, написа им той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай