Вдигат бобрите на „Титан” принудително

Вдигат бобрите на „Титан” принудително | StandartNews.com

Стара Загора. Общината започна да вдига принудително от старозагорските улици бобрите на фирма „Нелсън-чистота". Хората на „Титан"-ите Димитър Борисов и Иво Иванов доскоро се грижеха за чистотата в Града на липите, но концесионният договор бе развален поради неизпълнени ангажименти за доставка на нова техника.

„Имаме предписания от КАТ-пътна полиция, че струпването на контейнерите на бившия концесионер и новата фирма „Зауба", избрана временно да чисти, затруднява движението на градския транспорт и автомобилите", поясни зам.-кметът Йордан Николов. Освен това от регионалната здравна инспекция пък предупредели, че бобрите на „Нелсън-чистота" са постоянно препълнени и имало опасност за плъзнат зарази.

Зам.-кметът коментира спокойно и новината, че „Титаните" са завели иск за 18 млн. лв в Пловдивския апелативен съд заради предсрочното отстраняване като концесионер. „Наистина ние удължихме договора им с още 4 години, но не те не изпълниха ангажиментите се за доставка на нови сметосъбирачни и миячни автомобили със сертификат Евро-3 и 4 и затова прекратихме концесията", припомни Николов. Според юристите в общината „Титани"-те нямали никакъв шанс да спечелят делото за претърпени вреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай