Ученици от Кърджали на практика в Португалия

Ученици от Кърджали на практика в Португалия | StandartNews.com

Кърджали. Възпитаници от кърджалийската Професионална гимназия по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода" заминаха на производствена практика в Португалия.

Младите хора ще работят в модерни предприятия, използващи технологии за получаване на енергия от възобновяеми източници – фотоволтаични електроцентрали, слънчеви фабрики, предприятия за производство на електрическа енергия от биомаса и биогориво и вятърни паркове.

"Десет от най-добре представилите се по време на предварителната културна, педагогическа и езикова подготовка наши единадесетокласници ще проведат 3-седмичен международен стаж в град Висеу по програма „Леонардо да Винчи", коментира ръководителят на групата инж. Антоанета Сендова.

Възпитаниците на Електрониката ще се запознаят с една съвсем различна, съвременнa, високотехнологичнa работна среда, ще подобрят уменията си за комуникация по английски език, който е работен език по проекта. Практиката в Португалия ще приключи с изпит.

На всеки курсист ще бъдат издадени сертификат за практическо обучение и сертификат Europass от организацията-домакин Globaladamastor. Двата документа ще се добавят към свидетелството за завършено професионално образование на всеки ученик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай