Тонове нефтопродукти се изляха в река край Бургас

Тонове нефтопродукти се изляха в река край Бургас | StandartNews.com

Тонове разлят бензин затвориха пътя между бургаския квартал Долно Езерово и село Братово. Горивото изтече от тръба на "ЛУКОЙЛ" тази вечер. Заради опасността от пожар кметът на Бургас Димитър Николов издаде спешна заповед районът да бъде отцепен и да се затвори пътят от Долно Езерово към Братово. Той пристигна на място, за да координира работата на аварийните екипи.

"Инцидентът е възникнал около 17 часа. Своевременно са информирани РИОСВ-Бургас, Гражданска защита и общинските власти. Причините за инцидента се установяват", съобщиха от пресслужбата на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас".

От компанията и от кметството в морския град съобщиха, че разлятото количество бензин е между 10 и 30 тона. По-голямата част от горивото е изтекло в почвата край пътя, а друга е попаднала в близката река Чукарлийска.

Няколко противопожарни автомобили пристигнаха на място. Огнеборците дежурят край аварията, тъй като заради горещото време рискът от пожар в района е повишен. На място бяха изпратени газоспасителни екипи и инспектори от РИОСВ.

Местните власти са уведомили за критичната ситуация министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и Гражданска защита. Веднага след разлива бе създадена спешна организация - специализирани машини на "ЛУКОЙЛ Нефтохим" и на община Бургас започнаха изпомпване на разлетия бензин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай