Таксиджии искат минимални цени

Таксиджии искат минимални цени | StandartNews.com

Благоевград. Да се въведе долен праг на цените на таксиметровите услуги, настояват собственици на фирми в Благоевград. Те са категорични, че нелоялната конкуренция и сивият сектор в бранша поставят на карта препитанието на стотици шофьори. В града има над 500 таксита при необходимост от не повече от 250. Заради подбиването на цените почти всички неотдавна бяха принудени да смъкнат тарифите.

Наскоро повечето фирми ги завишиха с 10-15% и сега карат средно за 60 ст. дневна и 70 ст. нощна тарифа. "Изпаднахме в положение да воюваме помежду си за клиенти. Постави се горен праг на цените ни с цел защита на потребителите, а защо не сложиха долен праг, който да защити нас?", питат от Сдружението на таксиметровите превозвачи.

Между водачите има напрежение, стига се до саморазправи. Липсата на критерии за таксиметровия автомобил застрашава живота на пътниците. "Услугата се извършва от коли без въздушни възглавници, дори изискването за багажник отпадна. Единственият критерий за таксиметрова услуга е ниската цена, а това е опасно", категорични са таксиметрови шофьори. "Работим на загуба и скоро ще фалираме.

Няма да се справим, ако не вдигнем цените. Един курс излиза средно 2,00-2,50 лв., а цената на билетчето за рейс е 80 ст. Качат ли се трима на такси, им излиза по-евтино от автобуса", жалват се благоевградски таксиджии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай