Световноизвестни сноубордисти мерят сили в Пампорово

Световноизвестни сноубордисти мерят сили в Пампорово | StandartNews.com

Смолян. Курорта Пампорово ще бъде домакин на четири състезания по сноуборд и халф пайп ски. От 10 до 16 март там ще се проведат FIS Европейска купа – сноуборд слоупстайл (мъже и жени), Световно турне – 4 звезди – TTR (сноуборд мъже), Пампорово Фристайл Оупън – халф пайп ски (мъже и жени), както и Държавно първенство – слоупстайл и халф пайп (мъже и жени).

 

За пръв път в България кръг от "Световния сноуборд тур" с елитния ранг от 4 звезди на ТТР, което в света на сноуборда е най-престижната верига от състезания, ще се проведе в курорта, съобщават от Пампорово АД.

 

До момента състезатели от Америка, Финладния, Швейцария, Словения, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Беларус и Латвия са подали заявки за участие в "Световния сноуборд тур. Те ще си разпределят наградния фонд от 15 000 долара.

 

Финалът на слоупстайла е на 15-ти март на специално изградената сцена на "Студенец". Там публиката ще забавлява диджея на американската банда Лимп Бизкит.

 

Организаторите съобщават още, че в Пампорово ще се проведе за втора поредна година състезание валидно за ФИС. То е съвместно с Българската федерация по ски и тази година е кръг от Европейската купа по слопстайл на ФИС. Състезанията за мъже и жени ще се проведат на 11-12 март. Общият награден фонд е 6000 евро.

 

В седмицата на фристайла в Пампорово ще има още държавни първенства по сноуборд халф пайп, слоупстайл и биг еър, както и международни състезания по ски халфпайп и слоупстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай