Статуя на Кирил и Методий на ямболското шествие за 24 май

Статуя на Кирил и Методий на ямболското шествие за 24 май | StandartNews.com

Внушителна скулптурна композиция на светите братя Кирил и Методий предвождаше тазгодишното шествие за 24 май в Ямбол. Този път домакин на официалната церемония бе ОУ „П. Р.Славейков", откъдето потегли и празничната процесия, съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол.

Програмата започна с ритуал по издигане на националното знаме и празнично слово на кмета Георги Славов. „За мен е изключителна чест, че вече осма поредна година Ямбол празнува Деня на книжовността с тържествено шествие по улиците на града. Защото 24 май е и празник на споделената радост – от това да сме единни в почитта си към просветителите, да сме единни в стремежа към познание и духовно пробуждане"-подчерта в своето слово кметът Георги Славов

Многолюдното шествие премина по улиците на Ямбол и приключи пред в градския парк, където прозвучаха празнични мелодии в изпълнение на духов оркестър „Виво Монтана".

Ямбол стана част от кампанията „Аз обичам българските танци"

Кметът на община Ямбол Георги Славов поведе хорото, в подкрепа на кампанията „Аз обичам българските танци".Инициативата е насочена към популяризиране на българските народни танци. Кметът получи от ръководителя на клуб „Хоро" при читалище „Съгласие-1862" Румен Тодоров специално изработено за кампанията сако. Идеята бе именно на 24 май българите, независимо къде се намират ,да засвидетелстват своята идентичност и любов към традициите, заснемайки клипове със своите импровизирани изпълнения, съобщиха още от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай