Старозаорската община дава рамо на двойки с репродуктивни проблеми

Старозаорската община дава рамо на двойки с репродуктивни проблеми | StandartNews.com

Стара Загора. И през тази година Старозагорската община задели в бюджета си 40 000 лв. за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. От помощите за извършване на процедури и дейности по асистирана репродукция могат да се възползват както семейства, така и живеещи на съпружески начала.

Кандидатите трябва да са български граждани, с постоянен и/или настоящ адрес на територията на общината през последните три години. Те трябва да са още с редовни здравно-осигурителни права, както и да нямат парични задължения към държавата и общината. Двойките с репродуктивни проблеми могат да получат финансова помощ от общинския бюджет само един път годишно при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Молбите на желаещите двойки да се възползват от финансовата подкрепа ще бъдат разгледани от постоянната комисията по здравеопазване съм местния парламент на старозагорци. Приемът на документи е започнал в началото на тази седмица и ще продължи до 23 май т.г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай