Социалисти се замерват епистоларно

Отворени писма на две групи циркулират между чле на БСП

Социалисти се замерват епистоларно | StandartNews.com

Монтана. Две отворени писма циркулират между социалистите в област Монтана, съобщиха от червената централа в града. Първото е на кмета на община Медковец Венцислав Куткудейски.

Той е единственият червен кмет, избиран постоянно от 1989 година насам. В момента кара шести мандат. Бил е в кандидатски листи, но никога не е влизал в парламента. Сега се обявява против навъртането на стари муцуни около същите листи. Цитира конкретно д-р Емил Константинов, Васил Калинов, Жори Алексиев. С тях БСП не печели, категоричен е успелият кмет.

Привържениците на общинскикя и областния лидер на партията д-р Емил Константинов контрират с друго писмо. В него те заклеймяват Сергей Станишев за спускането в листите на Румен Йончев, член на Земеделски  народен съюз. Тази партия била член на ЕНП и нямала нищо общо с БСП. Йончев е поставен на второ място – мястото на Емил Константинов, утвърдено на последното заседание на областния съвет на партията.

Станишев не ни прие, подмина ни по коридорите на „Позитано”, оплакват се след опит за среща с него в своето писмо феновете на доктора. Ако Йончев не бъде изваден от листите, бойкотирам кампанията, обяви самият лидер-доктор.

Д-р Емил Константинов вече е бил депутат в 40-тия парламент. Той е възприеман за човек на Георги Първанов, поради което Сергей Станишев го недолюбва. На последната отчетно-изборна конферениця е имало неуспешен опит за свалянето му. Самият Първанов участва в конференицята и обяви подкрепата си за него. Борбата за второто място на доктора в листите е борба на задкулисието, смятат запознати с червените интриги социалисти. По крайното решение ще се разбере кой е по-силният – Първанов или Станишев, уверяват те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай