Скоро ще заработи новата Морска гара в Бургас

Скоро ще заработи новата Морска гара в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Скоро ще отвори дългоочакваната нова Морска гара в Бургас. Първият модул от цялостния проект ще бъде завършен на 1 октомври. Това съобщи областният управител Павел Маринов, цитиран от бургаски медии.

Първите туристи ще пристигнат на гарата на 5 октомври. Те ще пътуват с големия круизен кораб Celebrity Constellation, който е собственост на международната компания Royal Caribbean и има около 2000 пасажери на борда.

Общо пет подобни кораба трябва да посрещне гарата до края на годината, обяснява Маринов. До декември 2013 пътническият терминал вече ще е действащ. В него ще функционира и специализирана техника за обработване на документите на пътниците от Гранична полиция.

До началото на активния летен сезон през 2014 г. ще бъде построен и още един терминал, обясняват инвеститорите на проекта. Там е предвидено да бъде разположена администрацията на гарата. До сезона трябва да бъде завършено и пространство около сградите.

Укрепване и саниране на вълнолома е следваща стъпка в проекта. Плановете предвиждат и отваряне на общо шест входа и изхода към Морската гара, посочват от "Дарик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай