Шефът на младите европейски демократи с лекция в ЮЗУ

Шефът на младите европейски демократи с лекция в ЮЗУ | StandartNews.com

Благоевград. Лидерът на Европейските демократи-студенти Юрай Антал ще бъде на двудневно посещение в Благоевград. Той ще посети областния град на Пиринско по покана на зам.-председателя на организацията Андрей Новаков, който е и кандидат за кмет на ГЕРБ.

Гостът ще изнесе публична лекция в Правно-историческия факултет на Югозападния университет на тема : „Образование в Европа : предизвикателства и перспективи". Това ще стане в сряда от 10.30 часа. Антал ще се срещне с кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и с председателя на Общински съвет-Благоевград и кандидат за народен представител Даниела Савеклиева. Заедно с Юрай Антал ще бъде и евродепутатът Моника Панайотова. Тя ще говори пред студентите и ще представи последните тенденции в сферата на европейското образование. Панайотова е член на комисиите „Бюджетен контрол" и „Образование и култура" в Европейския парламент. „Приемам посещението на Юрай Антал като признание за работата на младежката организация през всичките тези години.

Той идва в Благоевград, за да се срещне със студентската общност и да представи вижданията на студентите демократи от цяла Европа за европейския път на България и бъдещето на Благоевград като Балкански университетски център", коментира предстоящата визита Новаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай