Руски княз се поклони пред паметта на Скобелев и героите от Шипка и Стара Загора

Руски княз се поклони пред паметта на Скобелев и героите от Шипка и Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Официална руска делегация от депутати в държавната и градска Дума и представители на патриотични и благотворителни организаци, която гостува в Старозагорско, се поклони пред паметта на руските воини, воювали и отдали живота си за свободата на България.

Сред гостите бяха и княз Александър Трубецкой, председател на сдружение в памет на офицерите на Императорската гвардия, и княгиня Екатерина Трубецкая. Те пристигнаха специално от Париж за официалната церемония по възстановяване и преместване на правослаавни кръст-паметник, издигнат в памет на донските казаци, намерили вечен покой у нас. По инициативи на Старозагоската община и руския благотворителен фонд „Наследие" този запуснат монумент бе реставриран и преместен то старото закрито гробище в двора на шичпенския храм. „Рождество Христово".

В петък руската делегация поднесе венци и цветя на пред паметника на генерал Скобелев в Казанлък и пред мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора". Преди това Ставрополският митрополит Кирил отслужи заупокойна литургия в памет на българските и руски воини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай