Ремонтират школото, където мазилка падна главите на ученици

Ремонтират школото, където мазилка падна главите на ученици  | StandartNews.com

Сградата на природоматематическата гимназия „Гео Милев", в която парче мазилка се откърти от тавана на класна стая и падна върху главите на две ученички, ще бъде основно ремонтирана. „Лошото състояние на сградата и опасността за здравето на децата и персонала, налагат спешнен ремонт и обновяване. Това съобщи ден след инцидента старозагорският градоначалник Живко Тодоров.

Цялостният ремонт и саниране щяло се извърши с общински и държавни средства. Общината щяла да осигури 1 млн. лв. от собствения си бюджет за обновяването на сградата, а останалите щели да бъдат добавени от държавния бюджет. Живко Тодоров е получил личното уверение от премиера Бойко Борисов, че държавата ще даде рамо за този спешен ремонт на елитното школо.

Реконструкцията и модернинизацита на гимназията щяла да струва близо 3 млн. лв. Още тази седмица, на предстоящата общинска сесия в четвъртък, кметът щял да внесе предложение за корекция в бюджета. Необхдимата общинска лепта отн 1млн. лв за обновявяна на училището, щяла да бъде взета от намалявануето на планираните за ремонти на пътната инфраструктура.

Проектирането на практика било готово, като част от големия проект за готовността общината за новия програмен период на ЕС 2014 – 2020 г. През следващата седмица общината щла да обяви и обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай