Работници с подписка за стария шеф на ВиК - Добрич

Работници с подписка за стария шеф на ВиК - Добрич | StandartNews.com

Добрич. Поредната смяна на управителя в държавното предприятие ВиК – Добрич разбуни духовете и от петък колективът на дружеството започна подписка, която заедно със становище на работници и служители чрез централите на двата синдиката – КНСБ и "Подкрепа" в столицата, ще бъде внесено лично до новия министър на регионалното развитие. Това съобщи регионалният координатор на КНСБ за Добрич Гинка Василева след срещата си с членове на синдиката във фирмата.

"Хората са притеснени, че с това действие от страна на държавата, която е принципал на дружеството, ще се спре започнатото оздравяване. Всички, с които разговарях, са на мнение, че действията и стъпките, които са предприети от страна на инж. Иванов в качеството му на управител, са в правилна посока, за да се оздрави фирмата. Притеснението им идва и това, че всяка година се сменя управителят и след това следват освобождаване на хора и назначаване на други по партийна симпатия и роднинска линия, а често това са хора без познания и опит. Не на последно място работещите отбелязват, че за първи път от години има и повишаване на доходите им, като средната работна заплата е увеличена с 20-30 на сто. Според тях поредната смяна не дава възможност да се работи", каза Василева.

В същото време официално обявеният за управител на ВиК със заповед на МРРБ инж. Димитър Радушев в петък все още не беше ходил на работа. Поводът да не се яви на работното си място е напрежението от смяната на ръководството и дори един от багеристите обяви гладна стачка в подкрепа на вече освободения от длъжност инж. Юлиян Иванов.

Пред „Стандарт" инж. Радушев заяви, че е готов да поеме негативния ефект, но не иска да влиза във фирмата в момент на напрежение, за да не се създават по-големи ексцесии. „Не искам да се злепостява дружеството, нито предишното или сегашното ръководство на министерството. Ще намеря най-подходящия момент да се явя на работа, за да няма лоши послания", каза инж. Радушев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай