Работници от завод в Раднево на протест за заплати

Работници от завод в Раднево на протест за заплати | StandartNews.com

Раднево. Стотина работници в радневския завод за машиностроителна техника „Ремотекс" излязоха на протест, защото не са получавали заплати от февруари, предаде бТВ.

Макар че от 10 месеца хората не са получавали полагащите им се възнаграждения, в завода продължават дейността си около 600 души. Повечето от тях обаче идат от Нова Загора и други градове в околността, организирани от фирмени автобуси.

Те не присъстват на протеста тази сутрин, а техните колеги си обяснват липсата им именно с отсъствието на автобуси точно в днешния ден на протест.

„Имам платено за февруари", обяснява фрезист от „Ремотекс". „Нашият цех никога не сме спирали работа. За много предприятия работим, но основно за мините, поне механичният цех", разказа той.

Негов колега обясни, че през февруари половината служители на завода са получили пари. Въпреки това хората продължават да ходят на работа, заради обещанията, че ще получат заплатите си.

Някои работници са споделили, че от завода вече се изнася техника и по всяка вероятност се готви да бъде обявен в несъстоятелност.

Събин Спахиев, собственик на „Ремотекс", неведнъж е обещавал пред кмета и областния управител да изплати заплатите, след като са преведени над 2 млн. лв. от един от ТЕЦ-овете.

Местната и националната власт са зад хората и настояват заплатите им да бъдат изплатени. До момента има около 80 спечелени дела от напуснали служители за неизплатените им заплати, но пари не са получили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай