Продават детски рисунки за строеж на площадка

Продават детски рисунки за строеж на площадка | StandartNews.com

Велико Търново. 40 детски рисунки ще бъдат предложени за продажба на символична цена от 20 лв., за да се съберат средства за уникална детска площадка. Инициативата е на председателят на сдружение „Азбукари" Цвета Кирилова, рисунките са на деца от различни краища на България, които се се включили в националния конкурс „Вярвам в теб".

Вече са събрани около 400 лв. от продажбата на рисунки. Още 40 творби ще бъдат подредени в ресторант "Щастливеца" в старата столица. Около 3000 лв. са събрани до момента в дарителската кампания на "Сдружение Азбукари" за изграждане на обществена детска площадка за игра и обучение на деца в неравностойно положение.

За реализация на целия проект са нужни 210 000 лв. Средства се набират с дарителски SMS с текст DMS 123 на номер 17 777, на цена 1 лев, както и чрез банкова сметка – Първа инвестиционна банка – IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

Представители на местния бизнес от Велико Търново и региона бяха запознати с проекта за уникалното детско съоръжение. Няколко големи фирми са заявили готовност да подкрепят финансово кампанията. Площадката ще бъде предназначена за деца между 3 и 12 години и ще се простира на терен от 820 кв. м., каза кметът Даниел Панов. Тя ще бъде уникална и съобразена с историческите специфики на града. За мястото е избрана детската площадка в парк "Марно поле" срещу градската поликлиника. Там ще има дървена крепост в средновековен стил, люлки и пързалки, които ще допълват визията на цялото съоръжение.

Голяма част от модулите ще имат специфичен образователен характер в полза на децата в неравностойно положение. На площадката малчуганите ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри. Наличието на отделни сегменти с различни по вид съоръжения ще спомага развитието на асоциативните способности при децата, обясни Цвета Кирилова. В същото време това ще даде възможност на хлапетата в рамките на площадката да играят на множество различни игри, във всяка от които могат да участват и деца със специфични потребности. Идеята е именно чрез играта децата в неравностойно положение да се адаптират по-лесно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай