Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

„Сисипват „Видахим", съобщава на първата си страница вестник „Видин". Националната електрическа компания има задължения от 19 млн. лв., а производството на ток е основно приходно перо. Без него във фирмата нямат пари за въглища и за заплати. Не се съобщава за масови съкращения, четем в дописката.

Интервюто в броя е с директорката на СОУ „П.Р. Славейков" Катя Трифонова. Взето е по повод патронния празник на училището днес. В него от пет години се развива предприемачество – малките се запознават с видовете професии, а по-големите – с решения за функционирането на малка фирма. Обучението се води по специална програма, одобрена от МОН, споделя директорката.

Във Видин за пръв път е представена операта „Крадецът на праскови", съобщава вестник „Видин". Изпълнена е от видинската симфониета под диригентството на Ивайло Кринчев. Автор на либретото по едноименния разказ на Емилян Станев е проф. Цонка Великова, а автор на музиката е проф. Благовеста Константинова. Двете авторки изтъкват на преден план не войната, а любовта между Елисавета и Иво Обренович, изтъква вестник „Видин". В детска градина „Незабравка" децата показали знания по правилата за движение по улиците и пътищата. За показния урок в градината дошли заместник-кметът Борислава Борисова и пътни полицаи.

В Белоградчик се състоя среща на турлаците от двете страни на границата, във видинската болница вече има апарат за слухов скрининг, дарен от „Българската Коледа", ученици от СОУ „Цар Симеон Велики" идват на училище с пакети дълготрайни храни. Ще ги дарят на дома на отец Иван в Нови Хан, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

В днешния си брой в. "Нова добруджанска трибуна" от първата си страница съобщава, че до края на януари Албена дава 15 % отстъпка от цените за ваканция през лятото догодина за родни туристи. Място намира на първата страница и успехът на Крисия, Хасан и Ибрахим, които се върнаха с втора награда от детския конкурс Евровизия. На вътрешна страница медията отразява вандалския акт срещу клуба на партия атака в Добрич. Данните на статистиката, според които средната заплата за област Добрич е 661 лева, съобщава вестникът.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", който избира за тема на броя си БГ феноменът - партийна метла след всяка смяна на властта. Седмичникът проследява първата смяна с идването на новото правителство на власт - тази на управителя на ВиК - Добрич, като пише, че работниците протестираха срещу новото назнечение в защита на бившия си управител. Седмичникът съобщава и че две добруджанки са сред номинираните за Човек на годината и предлага техните истории на страниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай