Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

Расте броят на безработните във Видинско, съобщава вестник „Видин". В областта без работа са 9032 души, със 150 повече от септември.

Успокоително е, че няма масови съкращения, нито един работодател не е заявил в БТ предстоящо освобождаване на работници. Съотношението между безработните и свободните работни места е 14 към едно.

Интервюто в броя е с директорката на природо-математическата гимназия във Видин Румяна Петрова и е по повод деня на народния будител. Живи са нашите традиции и дух, казва тя. Бивша ученичка на гимназията, директорката се стреми да продължава традициите и днес като нейн ръководител.

За видинската архитектура от началото на миналия век в броя разказва доц. архитект Станчо Веков. Той разглежда творчеството на един от първите видински архитекти Никола Нешев, възпитаник на Германия и автор на много емблематични сгради, с които Видин се доближава до европейските градове. Европари за болницата, четем още в броя. Многопрофилната държавна болница „Света Петка" е включена в списък за кандидатстване по проекти за финансиране от европейски фондове чрез оперативната програма „Регионално развитие".

Представиха последната книга на Петър Хаджипетров – „Срацимир – отломки от корона", продължава прочистването на мястото на експлозията в завода в Горни Лом, 100 години гимназиално образование честваха в Белоградчик, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай