Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

Кметът остава на поста си, съобщава на първата си страница вестник „Видин". Софийската градска прокуратура поиска отстраняване на кмета от длъжност, защото тече разследване за финансови злоупотреби в администрацията. Съдът във Видин обаче не видя доказателства, че той ще пречи на това разследване.

Природо-математическата гимназия във Видин ще посрещне новата учебна година в обновена сграда. От 2 седмици в нея тече ремонт – направена е хидроизолация на покрива, санира се корпусът, предстои и подмяна на цялата дограма. Средствата за ремонта са осигурени от правителствената програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Те няма да стигнат за ремонт и на по-малка сграда, но училището си търси спонсори да го направи.

„Видин" разказва за международната регата по Дунав, която през седмицата спряла във Видин. В нея имало мъж от Варна, който участвал в регатата за 42-ри път и жена от Пловдив – за 41-ви.

Ремонтират новоселското читалище – 462 000 лв. са осигурени за това от правителствената инвестиционна програма, политическите сили във Видин се споразумяха за районната избирателна комисия, село Майор Узуново чества 80-годишен юбилей от приемането на името на защитника на Видин майор Атанас Узунов. До тогава то се наричало Халваджи, съобщава още вестник „Видин".

Няколко страници от броя са посветени на самия вестник по повод 23-тата годишнина от излизането на първия му брой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай