Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Водещата тема на в. "Нова добруджанска трибуна" днес е за проведеното през уикенда Общо събрание на "Албена" АД, на което акционерите взеха решение да се дадат по 50 стотинки дивидент на акция. От първата си страница още вестникът отразява и празника на най-голямата община в областта - Добричка. По традиция фолклорни състави от селата в общината се събраха край Дебрене за надпяване и надсвирване. Място на страниците намира и една тъжна за Добрич новина - преждевременната кончина на отец Стоян Иванов, с който стотици добруджанци се простиха.

На вътрешна старница ежедневникът продължава да следи актуалната обстановка и връщането на града към нормален ритъм на живот след потопа.

Наводнението е тема и на броя на седмичника "Седмичен глас", който пита - от къде дойде водната стихия в Добрич. На страниците си седмичникът прави опит да даде отговор и на въпросите само дъждът ли е виновен за бедствието, както и кой и какво не свърши и деретата са задръстени, дали е имало изпускане на язовири и други. Място намира и погледът на доброволците - как те виждат Добрич.

ВИДИН

С „Двоен празник в Ясен" започва броят на вестник „Видин". В дунавското село е открит нов туристически информационен център, изграден по проект на общината в село Ново село. Центърът е финансиран от европейски фонд чрез програмата за развитие на селските райони. Лентата прерязал кметът Георги Стоенелов.

Под заглавието „На добър час в живота" в броя се разказва подробно за последния випуск на природо-математическата гимназия във Видин. 52 души от него получили отлични дипломи. Ротари клуб дари знаме на общината, е друга дописка в броя. Членовете на клуба изградили пилон за националното знаме до крепостта „Баба Вида" и го дарили на общината. От няколко дни флагът се вее на най-посещаваното от чужденци място в града – средновековната крепост.

Видинчани се срещнаха в регионалната библиотека „Михалаки Георгиев" с руския поет Александър Руденко, свързал живота си с Видин, с шоу с балони отбелязаха първата годишнина от пускането на моста между Видин и Калафат, 3 училища – професионални гимназии, губят по една от заявените предварително паралелки. Попълнени са 19 вместо 22, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай