Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

Със „Сбогом, училище" започва броят на вестник „Видин". Публикувано е и поздравление до зрелостниците от областния управител на Видин Кръстьо Спасов.

Опасно покачване на дунавското ниво, предупреждава вестникът. Реката се приближава до критичните 850 см и по тази причина до плажа на Видин и при Телеграф капия са изградени временни диги. Преди Дунава бедствие е сполетяло и няколко села от общината. Дига си скъса при Иново, Периловска река остави без връзка с Видин селата Периловец, Бориловец, Шишинци и Градсковски колиби от община Бойница, четем в броя.

И още: къде да се учим? Няколко видински училища се представят с предимствата си, които дават на избралите ги.

Една страница е посветена на видинския митрополит Кирил, чиято годишнина от смъртта скоро ще бъде чествана. Духовникът е представен като благочестив и добродетелен родолюбец.

„Видин" разказва и за честването на 50-годишнината от поставянето на първия за България световен рекорд в тежката атлетика от Богомил Петров. За да почетат победителя на щангите, във Видин дошли ръководителите на българската федерация по вдигане на тежести, бивши олимпийски шампиони. Богомил Петров получил и поздравления от президента на страната Росен Плевнелиев, както и от премиера Пламен Орешарски.

800 000 лв. дава правителството за борбата с комарите по Дунав, в маратона на четенето във Видин са участвали 819 ученици и 271 деца от детските градини, агрономи предупреждават за опасност от масово заболяване по лозите и овошките, дължи се на продължителните дъждове, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Днес и двата добрички всекидневника - "Добруджанска трибуна" и "Нова добруджанска трибуна" съобщават от първите си страници, че в града ще бъде създаден център за аграрно образование. Това съобщиха при визитата си зам.-министъра на земеделието и храните Явор Гечев и ректора на Аграрния университет в Пловдив проф. Христина Янчева.

Спораземунието е между висшето училище и ръководството на Добруджански земеделски институт. От челно място още в. "Нова добруджанска трибуна" съобщава, че Албена отново е получила "Син флаг" за чисто море. В броя
още медията информира, че е направена смяна и областната дирекция на полицията е с нов ръководител.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", който избира за водеща тема, разработена и на вътрешните страници, да даде различни мнения относно ролята на бащата в живота на детето. В навечерието на 24 май - Денят на славянската писменост и култура, седмичникът изнася информация и за педагозите от Добрич и региона, които тази година са отличени с наградата "Неофит Рилски". На спортната си страница седмичникът предоставя разговор с треньора на ФК "Добруджа", който прави равносметка за първия си треньорски сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай