Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

 

„Видинската частна кардиология иска 2 млн. лв. неустойка от МБАЛ" е основното заглавие в броя на вестник „Видин". Фактът е съобщен на редакцията от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Виолета Дочкова. Неустойката е заради намерение да се прекратят неизгодни договори с частната клиника, сключени от предишното ръководство на болницата. Според тях, ако за пациент на частната клиника се поиска консултация от държавната, то частната ще и плати 40 лв. В обратния случай обаче заплащането е 700 – 900 лв., обяснява лекарката. Не може едно лечебно заведение да просперира за сметка на друго, заключава тя.

 

Интервюто в броя е с новия директор на езиковата гимназия във Видин Любомир Георгиев. Той дава мнение за образователната структура в града. Тъй като липсват деца, на Видин са достатъчни две гимназии. Сега всяко училище се бори за ученици, а тях ги няма, изтъква педагогът.

 

На страница „Любородие" е разказано за честването на патронния празник на природо-математическата гимназия във Видин, която носи името на първия български екзарх Антим. Най-големия подарък за училището е направил кабинетът, който отпуснал от новия инвестиционен фонд 500 000 лв. за ремонт на сградата му.

 

Областният управител на Видин Кръстьо Спасов напомни на кметовете да побързат с изпълнението на проектите, финансирани от фонда за растеж и развитие, тъй като парите трябва да бъдат усвоени до края на годината, 22 ученици се включиха в състезанието „Лъвски скок", видинският художник Петър Бърчев откри изложба в парламента, подписани са договорите между районната здравна каса и изпълнителите на медицински дейности, 5-ма ученици от езиковата гимназия са участвали в заседания на европейския парламент в Страстбург заедно с младежи от Европа, съобщава още вестник „Видин".

 

ДОБРИЧ

 

Водеща новина на в. "Нова добруджанска трибуна" е отбелязването на 141-годишнината от гибелта на Левски и общоградското поклонение. Репортажно вестникът отразява почитта, която отдадоха добруджанци на героя. Събитието е отразено и на първата страница на другия всекидневник "Добруджанска трибуна", чиято водеща тема е изказване на министъра на земеделието и храните Димитър Греков, който заявява, че не се предвиждат съкращения в Селскостопанска академия.

 

От челно място още вестникът анонсира това, че днес кметът на Добрич Детелина Николова ще подпише договор с фондация "Четири лапи", по силата на който две мечки, които се отглеждат в зоопарка на Русе ще бъдат преместени в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. В броя на вестника днес още четем, че сред осветлените сътрудници и агенти на бившата Държавна сигурност има двама бивши кметове на Добрич и настоящ зам.-кмет. На вътрешна страница медията представя и една страница с детско творчество - стихове и рисунки на талантливи ученици от училищата в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай