Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

С голямото си заглавие днес в. "Нова добруджанска трибуна" отбелязва днешният голям празник в българския календар - Никулден, като разказва за легендите и традициите, свързани с празника. От челно място четем още, че по данни на статистиката рентите в Добричко са най-високи в страната. В броя си още медията публикува и изказване на двамата добрички депутати от ГЕРБ, които съобщават, че управляващите са отхвърлили предложението на ГЕРБ за целево финансиране на проекта за воден цикъл на Добрич. На вътрешна страница ежедневникът информира, че предстои обществено обсъждане на Наредбата за общинските жилища, която предстои да бъде внесена за промени в Общински съвет.

БЛАГОЕВГРАД

Точно в 19.30 ч. снощи светна коледната елха в Благоевград. Целият площад бе изпълнен с над 3000 души, пише вестник „Струма". Бащи бяха качили на раменете децата си в очакване на Дядо Коледа, който се появи по атрактивен начин, като бе спуснат по въже от сградата на НТС. На празнично украсената сцена бе придружаван от Снежанка и от кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Градоначалникът пожела на съгражданите си весела Коледа и отстъпи мястото на децата от различните школи по изкуства към Обединен детски комплекс - Благоевград. Те зарадваха всички с прекрасните си изпълнения. През цялото време по околните сгради имаше светлинно лазарно шоу. Мощна заря озари небето над Благоевград.

Каруца прегази 30-годишен благоевградчанин в кв. „Еленово". Инцидентът стана малко след 17 часа вчера. Пострадалият мъж е приет по спешност в благоевградската болница. В момента му се извършват изследвания на скенер. По първоначална информация той е с контузия на кръста и фрактура на краката.

Синът на архитектите Костадин и Вилхелмина Сандеви – Иван, влезе в политиката.

Коя партия оглави бизнесменът от известната благоевградска фамилия може да се научи от страниците на вестник „Струма".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай