Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВАРНА

Доц Бозов обжалва свалянето си от поста" заглавието на в." Народно дело". Христо Бозов който беше отстранен от поста временен кмет на Варна с мнозинство от общинските съветници на 29 април е обжалвал смяната си пред Административен съд. Мотивът, че решението на съветниците е в разрез със закона. Според него по закон, назначаването на временен кмет от Общинския съвет е със срок до полагането на клетвата на следващия избран на избори. Доц Бозов продължава да работи в общината, тъй като голяма част от документите по европейските проекти носят неговия електронен подпис и това не може да бъде променено.

Наказват рибарите с точки при провинения, научаваме от приложението "Твоят ден". От този риболовен сезон Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" ще налага наказателни точки на рибари при констатирани нарушения. За едно провинени ще се дават 8 точки, но ако собственикът на плавателния съд е извършил няколко нарушения, те ще се сумират. Ако в рамките на една година се натрупат 40 точки, разрешението за стопански риболов ще се отнема за срок от 6 месеца. Над наказателни 70 точки, ще водят до една година без право на риболов. При 90 точки, на казанието ще е отнемане на разрешителното завинаги. Точковите наказания не отменят паричните санкции, уточняват от Агенцията.

Варна е под обсада от комари, тема от страниците на в. Черно море. Нашествието се дължи както на меката зима, така и избуялите напоследък треви в околоблоковите пространства и градините. Дезинфекцията ще стартира на 13 май като приоритетни що се обработват обществено значими площи като Морската градина, парковете в Аспарухово, Владислав Варненчик и други, като задължително ще бъдат обхванати деретата, където са най големите развъдници на комари.

И още във в." Черно море"- "Граждани ще патрулират за коли в Морската". От вчера е въведена забрана за автомобили по крайбрежната алея от Рибарския плаж до басейн "Приморски" със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет арх. Димитър Николов. Той предложи, активните граждани от зелените организации да патрулират заедно с полицаите и да следят кой влиза нерегламентирано в Морската градина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай